Tuż przed Świętami Wielkanocnymi ponownie odwiedził nas kucharz Pan Stanisław.
Ponownie mieliśmy okraje zapoznać się ze smakami kuchni orientalnej.
Tym razem głównym bohaterem naszej potrawy były żeberka wieprzowe w sosie teriyaki. Pan Stanisław dokładnie opowiedział nam jak przygotować mięso i sos. Dodatkowymi składnikami naszej potrawy były pyszne zapiekane ziemniaczki, które po cichu podjadaliśmy przed podaniem na stół i surówka na ostro, która idealnie podkreślała urok tajskiej potrawy.
W trakcie szykowania oryginalnego posiłku wysłuchaliśmy ciekawych opowieści o kuchniach z całego Świata.
Oprócz Pana Stanisława w kuchni dzielnie nam pomagała Ciocia Ala , która dbała o nasze bezpieczeństwo, ale i higienę. Przed wejściem do kuchni dokładnie wymyliśmy ręce i założyliśmy czyste fartuchy.
Zapach pieczonych żeberek i ziemniaczków rozchodził się po całym Ognisku. Wszyscy z niecierpliwością czekali na oryginalną potrawę.
Dziękujemy Panu Stanisławowi za dzień spędzony w Naszym Ognisku oraz mamy nadzieję na kolejną kulinarną przygodę pod jego okiem.